Poštovné zdarma na objednávky nad 297,30 €. Možnosť odoslania aj cez DHL Express.
Ako si správne vybrať svoju drevenú mapu alebo dekoráciu?

Ako si správne vybrať svoju drevenú mapu alebo dekoráciu?


Aj vy ste sa rozhodli, že by ste si peknou a hodnotnou drevenou dekoráciou chceli skrášliť svoje bývanie alebo pracovný priestor? 

Prípadne chcete takýmto originálnym darom potešiť niekoho zo svojich blízkych? Na svete je viacero firiem, ktoré vyrábajú podobné produkty a my vám ponúkame 10 hlavných bodov, ktoré vám pomôžu vybrať si pre vás najvhodnejší variant.

Kupujete produkt za nemálo peňazí, takže pár minút hľadania a porovnávania určite stojí za to!

1. E-SHOP - vyberajte si obchod, ktorý má svoju históriu, množstvo predošlých nákupov a tiež hodnotení - ideálne z rôznych krajín sveta.

2. CENA - pozor na extrémne nizke ceny niektorých podvodníckych stránok. Drevená mapa sveta či niektorej krajiny je náročná na výrobu, produkuje sa z materiálov, ktoré vôbec nie sú lacné, a teda nie je možné ju potom predávať za pár desiatok Eúr či Dolárov. Veľa ľudí sa nechalo nalákať na nizke ceny a potom dostali domov kus bezcenného plastu či iného odliatku a nakoniec tak prišli o svoje peniaze. A ak chceli naozaj peknú a kvalitnú mapu, museli si ju znova objednať od serióznych výrobcov a predajcov. 

3. KVALITA a DETAILNOSŤ - cena môže byť veľmi zavádzajúca, pokiaľ ju neporovnáte aj s prevedením mapy. Pozorne si preštudujte či ide o jedno-dvoj-troj či štvorvrstovú mapu. Je to veľký rozdiel, čo sa týka náročnosti a nákladnosti výroby a tiež čo sa týka výsledného efektu a atraktívnosti mapy. Každému vyhovuje niečo iné, alebo chce či nechce investovať do drahších modelov. Ale treba si vždy dobre preveriť, akú úroveň mapy za svoje peniaze dostanete.

Čo sa týka detailnosti, pozrite si v galériách fotografií, ako vyzerá gravírovania či ako detailné sú hranice štátov. Niektoré mapy ich majú veľmi pekné a realistické, iné vyzerajú zjednodušene - ako obláčiky, či detské prevedenie. Takisto je dôležité a cenovo zásadne odlišné, či je mapa nepogravírovaná, alebo sú na nej aj hranice, názvy krajín, mestá...

4. FALOŠNÉ ZĽAVY - seriózneho predajcu odlíšite od pochybného aj tým, či si za kvalitou svojich produktov stojí a ich cena sa drží na podobnej úrovni, prípadne s malými akciovými zľavami na niektoré typy máp či príslušenstva... alebo má neustále na stránke nereálne zľavy vo výške aj 50 či až 70 percent. Videli ste už Rolexky alebo Ferrari s takou vysokou zľavou? Na kvalitnou produkte s rozumne nastavenou maržou nie je možné dlhodobejšie predavať s podozrivo veľkými zľavami. Buď ide o nejaký fígeľ alebo si výrobca predtým umelo vysoko nadsadil ceny, a potom sa tvári, že predáva so zľavou. Rozumný zákazník si to vie porovnať a vyhodnotiť...

5. DOSTUPNOSŤ a RÝCHLOSŤ DODANIA - ten, kto sa výrobe a predaju drevených máp venuje so srdcom a zanietením a robí to dobre, ten má aspoň podstatnú časť svojej produkcie aj skladom. Výnimkou môže byť predvianočné obdobie, kedy je záujem o mapy niekoľkonásobný a je naozaj ťažké, ak nie nemožné mať skladom dostatočný počet každého modelu, farby, veľkosti a jazyka. Ale inak nájdete u spoľahlivého predajcu mapy skladom. Pokiaľ si objednáte niečo špeciálne, tak by to mal byť schopný vyrobiť do pár dní. V opačnom prípade je to podozrivé a radšej si vyberte z inej stránky. 

Druhým podstatným ukazovateľom je rýchlosť dodania. Najlepšie e-shopy už vedia dodávať po celom svete, v rámci Európy za pár dní, s expres poštovným za malý príplatok aj do 24hodín. A do USA či Austrálie za 3-5 pracovných dní. Zatiaľ čo iní mapu najprv týždne vyrábajú a potom ďalšie týždne dodávajú.

6. MOŽNÉ PRÍPLATKY A DOPLATKY - skontrolujte si, v akej krajine je daný výrobca. Ak ste napríklad v EU, je určite lepšie si objednávať od výrobcu, ktorý je tiež v EU. Vyhnete sa tam možným časovým zdržaniam, colným obštrukciám a v neposlednom rade príplatkom a colným poplatkom. Nájdite si e-shop, kde cena, ktorú vidíte v košíku je naozaj finálnou cenou a neprekvapia vás už žiadne ďalšie nečakané clá či iné poplatky. 

7. DIZAJN, PATENTY atď. - mapy sveta či iných jeho častí nik nevlastní. Rovnako tak ani právo vyrábať ich z papiera, dreva plastu či iného materiálu. Ak sa aj niekto tvári, že má nejaké výnimočné právo na niečo a snaží sa to privlastňovať a komunikovať spôsobom, že všetci ostatní sú zlí, neberte to vážne. Jediné, čo si môže daný výrobca nárokovať a legitímne aj obhájiť je patent na konkrétny presný dizajn, presné prevedenie niektorého produktu. Ale to je z pohľadu zákazníka nepodstatné. Oveľa dôležitejšie je, ako je mapa prepracovaná, čo všetko obsahuje, aká je úroveň jej prevedenia.

Jednoducho si vyberte, podľa vlastného uváženia, dizajn a prevedenie mapy, ktoré sa páči vám. A od výrobcu, ktorý ho vie precízne vyrobiť a spoľahlivo dodať. To je jediné, čo je dôležité pre to, aby ste vo finále boli spokojní a tešili sa z vašej novej mapy ešte dlhé roky ;)

Spoľahlivá podpora

Rýchla podpora, záručný servis a jednoduché vrátenie. Doživotná záruka na naše drevené výrobky.

4,8/5 priemerné hodnotenie

Viac ako 6000 recenzií od zákazníkov z celého sveta. 98% zákazníkov nás odporúča.

Personalizované objednávky

Spoločnosť 68travel je originálnym výrobcom, čo znamená, že môžeme rýchlo vytvárať individuálne objednávky podľa vašich prianí.

Žijeme pre dobrodružstvo

V 68travel radi cestujeme a objavujeme. Snažíme sa používať recyklované prírodné materiály a znižovať používanie plastov. 68travel okolo sveta »

Hľadať

COOKIES

68travel, s.r.o. Vás žiada o súhlas s používaním Vašich údajov na účely personalizovanej reklamy a obsahu, meranie reklamy a obsahu, štatistiky cieľových skupín a vývoj produktov a zároveň uchovávanie a/alebo prístup k informáciám na zariadení.

Nastavenia môžete upraviť kliknutím na jednotlivé položky. Pre viac informácií o GDPR navštívte túto stránku.

Môžete zmeniť to, ako sa vaše osobné údaje používajú. Dodávatelia požadujú vaše povolenie na vykonanie nasledujúcich operácií: